måndag 24 februari 2020

Jag har lämnat Liberalerna och gått med i Moderaterna

Efter en längre tids övervägande har jag kommit fram till beslutet att lämna Liberalerna. En stor bidragande orsak är januariöverenskommelsen med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet. Det har varit en illa dold hemlighet att jag inte har tyckt att det var en bra lösning på regeringsfrågan i Sverige. Jag gick inte in i politiken för att stödja ett socialistiskt maktinnehav för all framtid. Tvärtom. För att löst citera Fredrik Segerfeldt: ”Jag gillar friheten, men jag ogillar sossarna mer.”

Jag ser januariöverenskommelsen som ett oförlåtligt svek mot Liberalernas och Centerpartiets väljare. Det är oacceptabelt att vara stödpartier och samtidigt hävda att man tillhör oppositionen. Jag har haft ytterst svårt att förklara och försvara denna väg som Liberalerna har valt. Domen från svenska folket kommer att bli hård i nästa val, när det än må inträffa. Hellre förr än senare.

Fotograf: Patricia Mellin

Att mitt beslut sker just nu i tiden har ingen särskild anledning. Januariöverenskommelsen har funnits i drygt ett år och Liberalerna har valt en ny partiledare. Min samlade bedömning är dock att Liberalerna går åt fel håll och att man fokuserar på sakfrågor som ligger långt från mina hjärtefrågor. Jag hoppas att jag har några goda år kvar inom politiken och de vill jag förvalta väl.
I och med mitt beslut att lämna Liberalerna har jag avsagt mig uppdragen som ledamot i kommunfullmäktige i Kungsbacka och som ledamot i nämnden för Kultur & Fritid. Jag kommer fortsätta att arbeta för att Kungsbacka ska bli en bättre kommun och att vi gör rätt prioriteringar för framtiden.
Det har stundtals varit svårt att vara klassiskt liberal i ett parti som Liberalerna. Det finns många goda krafter inom partiet som jag hoppas får möjlighet att styra Liberalerna åt rätt håll framöver. Jag kommer fortsätta att läsa Friedman, Hayek och Nozick. Det borde fler göra.
Jag har valt att gå med i Moderaterna som jag tycker har de bästa svaren på frågorna som våra invånare ställer i dagsläget. Det gäller Sveriges ekonomi, migrationspolitiken och att samhällskontraktet måste återupprättas. Jag tror också på en hoppfull framtid för Sverige!

För fler bostäder, lägre skatter och mindre statlig inblandning i våra liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar